Tarieven & Vergoedingen

Dieetadvies door een diëtist wordt gedeeltelijk gedekt door de basisverzekering van alle zorgverzekeraars. Je krijgt een vergoeding voor de eerste drie behandeluren per kalenderjaar (€180).

Klik hier voor verdere informatie per zorgverzekering

Basisverzekering 
Vanuit iedere basisverzekering wordt drie uur dieetadvisering per jaar vergoed. Dit wordt eerst verrekend met het eigen risico, mocht je deze nog niet verbruikt hebben. Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico waardoor dit voor hen niet geldt.

Aanvullende verzekering
Heb je een aanvullende verzekering of ben je alternatief verzekerd? Dan krijg je vaak meer uren voor dieetadvisering vergoed. Dit verschilt per zorgverzekeraar. Raadpleeg hiervoor je eigen polisvoorwaarden. Ook kun je hierover telefonisch contact opnemen met je verzekeraar.

Prijzen
tot 30 min:  € 35
tot 60 min: € 70*
telefonisch consult 15 min: € 15
Een eerste consult is altijd 60 minuten

* Kom je voor een orthomoleculaire of darmtherapie behandeling? Dan kost een 1e consult €105. Dit is de prijs inclusief het opstellen van een behandelplan. Het behandelplan is een uniek op persoon geschreven document wat we samen zullen doornemen. 

Kosten voor supplementen worden tijdens het consult besproken.

Betaling
Na het consult ontvang je de factuur. Deze kun je gelijk in de praktijk pinnen of thuis overmaken. Na betaling dien je de factuur zelf in bij je zorgverzekeraar. Onderzoeken en supplementen worden helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Annuleren van afspraak
Afspraken die binnen 24 uur worden afgezegd, worden 100% in rekening gebracht. Je ontvangt dan een factuur die je niet bij de verzekering kunt indienen.

Ongecontracteerde diëtist – wel vergoeding
Ik heb ervoor gekozen om geen contracten af te sluiten met de diverse zorgverzekeraars. Hierdoor is er meer transparantie in de gemaakte kosten, omdat deze kosten direct na afloop van het consult worden voldaan. Een gecontracteerde diëtist dient na afloopt ook de extra kosten (bijv. administratie tijd) in bij de verzekering. Dit gaat af van de tijd die je krijgt vanuit de verzekering. Bij een ongecontracteerde diëtist zie je gelijk wat de kosten zijn en komen er geen onverwachte kosten nadien. Je krijgt dus wel de consult kosten vergoed via de zorgverzekering, je moet het alleen zelf nog even indienen. 

Zo kan ik je helpen om in balans te komen

Ik geloof dat je door voeding, volwaardig eten, de stoffen in je lichaam kan aanvullen die jij nodig hebt. Voeding is het fundament van ons menselijk bestaan.

Ik wil je daar graag bij helpen. Dat kan als diëtist, darmtherapeut en orthomoleculair therapeut. Verschillende petten, hetzelfde doel: zorgen dat jij weer in balans komt!