SKB test

De SKB-test geeft een overzicht van hoe het lichaam functioneert. Zoals een APK bij een auto aan het licht kan brengen waar er iets niet helemaal goed gaat, waar er verbeterpunten zijn en welke punten er goed zijn. Zo kan een SKB-test inzicht geven in waar het lichaam niet optimaal functioneert en waar het juist goed gaat.

Het goede aan de SKB-test is dat deze niet alleen informatie geeft over waar het niet helemaal goed gaat, maar ook informeert over problemen die er mogelijk aan komen. Zoals bij de APK te zien is dat de remschijven aan het slijten zijn, maar u nog steeds zonder enig probleem goed kunt remmen, zo biedt de SKB-test de mogelijkheid om problemen aan te zien komen, voordat u er last van heeft

Met een klein naaldje wordt er in je vingertop geprikt. Er worden 2 druppels afgenomen en op een glasplaatje aangebracht. Hierna wordt het bloed op de glasplaatjes aan de lucht gedroogd en verpakt om verzonden te kunnen worden.

Het droge bloed op de glasplaatjes wordt in het laboratorium onder een microscoop gelegd en beoordeeld. De informatie die op deze manier zichtbaar wordt, geeft algemene informatie over: het functioneren van de organen (zoals lever, darmen, longen etc.), over de stofwisseling (van bijv. de hormonen),  belastingen (zoals zware metalen belasting) en tekorten (zoals beschikbaarheid of opname van mineralen).

Belangrijke informatie voordat de test plaatsvindt

Om een zo representatief mogelijke uitslag te krijgen van je lichamelijk functioneren is het noodzakelijk om rekening te houden met het volgende: Inname van bepaalde voedingssupplementen: Drie dagen vóór de test mag je geen enzympreparaten gebruiken.

Voor vrouwen geldt: bij voorkeur de test niet afnemen op de 3 dagen vóór en 3 dagen na de menstruatie. Dit heeft te maken met de hormoonhuishouding en de verstorende invloed daarvan op de te meten waardes in het bloed.

De kosten voor een onderzoek:
SKB test: €47,25
Na het eerste onderzoek kan het zijn dat er vervolgonderzoeken nodig zijn. De kosten van de onderzoeken worden helaas niet vergoed door de verzekering.
* Prijzen zijn exclusief verwerkingskosten van het laboratorium en 30 min uitwerktijd

Zo kan ik je helpen om in balans te komen

Ik geloof dat je door voeding, volwaardig eten, de stoffen in je lichaam kan aanvullen die jij nodig hebt. Voeding is het fundament van ons menselijk bestaan.

Ik wil je daar graag bij helpen. Dat kan als diëtist, darmtherapeut en orthomoleculair therapeut. Verschillende petten, hetzelfde doel: zorgen dat jij weer in balans komt!