Christiane Le Clercq

Hoi! Natuurlijk wil je weten met wie je te maken krijgt. Het is belangrijk om een goede klik te hebben voordat we samen dit traject in gaan. Daarom wat meer over mijzelf en waar ik voor sta. 

De visie van Harmonia

Zoveel mogelijk met gezonde voeding op lossen, is waar ik voor sta. Ik probeer zoveel mogelijk de 3 pijlers van een gezond lichaam te gebruiken in de gesprekken die we samen zullen hebben, namelijk: volwaardige voeding, beweging en ontspanning.

Ik ben van mening dat voeding de basis is van je gezondheid. Er wordt vaak gezegd, je bent wat je eet. Hoe gezonder je eet, hoe gezonder je lijf is. 

Hoe completer, hoe beter. Ik weet wat gezonde voeding is. Of een voeding volledig of onvolledig is en of de spijsvertering optimaal functioneert. Ik geloof dat gezondheidsklachten juist samenhangen met voeding en het functioneren van de darmen. En helaas, ik denk dat er vanuit de algemene zorg vaak te veel wordt gekeken naar hoe symptomen te bestrijden zijn. Ik kijk liever mee naar waar de problemen vandaan komen om ze vervolgens door middel van gezonde voeding, gezonde beweging en gezonde ontspanning te verhelpen.

 

Over Christiane

De interesse voor voeding was er al op jonge leeftijd en dat ik in de zorg ging werken, was al gauw duidelijk. Na enige twijfel begon ik aan de opleiding Huidtherapie. Tijdens deze studie miste ik het stukje voeding. Waar kwamen die huidklachten vandaan? Had dit met de voeding te maken? Waarom werd daar niet naar gekeken?

Het bleef kriebelen om hier meer over te weten te komen, dus begon ik in 2011 na een mooie reis door Zuid-Amerika aan de opleiding Voeding en Diëtetiek in Den Haag. In mijn ogen was de opleiding af en toe teveel gericht op symptoombestrijding en werd hier ook weer niet voldoende gekeken naar waar de klachten vandaan kwamen. 

Ik haalde mijn energie uit het motiveren van patiënten en de psychologie hierachter. Mijn stageplek bij een GGZ instelling voor eetstoornispatiënten paste hier dan ook perfect bij. Met veel plezier heb ik hier na mijn stage als klinisch diëtist nog 5 jaar gewerkt. Tijdens deze baan ben ik begonnen met de scholing tot orthomoleculair therapeut en daarna tot geregistreerd darmtherapeut.

In april 2020 werd onze dochter Fenne geboren. Deze grote levensverandering zette mij aan het denken en de gedachte om de droom die altijd heeft bestaan om voor mezelf te beginnen, kwam weer naar boven. Praktijk Harmonia ontstond.

Christiane

Opleidingen en werkervaring
2006-2010   HBO Opleiding Huidtherapie, Hogeschool Utrecht
2011-2014   HBO Opleiding Voeding en Diëtetiek, Haagse Hogeschool
2014-2015    De VoeDietist, Alphen a/d Rijn
2015-2020     Altrecht Rintveld Eetstoornissen, Zeist
2016              Post HBO Eetstoornissen Psydi Scholingen, Psydi Scholingen
2016              Bijscholing Langdurige Eetstoornissen, Psydi Scholingen
2017              Post HBO Voedselallergie, PitActief
2019-2020    Orthomoleculair Therapeut, SOHF
2020-2021    Geregistreerd Darmtherapeut, OrthoLinea
2020              Diagnostiek en Therapie, RP Sanitas Humanus

2021              EMB test, SOHF

2022              Kinderen: microbioom, voeding en suppletie, Orthokennis 
2022              Masterclass voor professionals: Intuïtief eten fundamentals,                                     Centrum voor intuïtief eten

Zo kan ik je helpen om in balans te komen

Ik geloof dat je door voeding, volwaardig eten, de stoffen in je lichaam kan aanvullen die jij nodig hebt. Voeding is het fundament van ons menselijk bestaan.

Ik wil je daar graag bij helpen. Dat kan als diëtist, darmtherapeut en orthomoleculair therapeut. Verschillende petten, hetzelfde doel: zorgen dat jij weer in balans komt!