Diëtetiek / Eetstoornissen

Een diëtist analyseert je voedings- en bewegingsgewoonten en kan aan de hand daarvan gericht advies geven en mensen begeleiden zodat zij gezonder kunnen gaan leven en beter in hun vel gaan zitten.

De diëtist is dé HBO-opgeleide specialist op het gebied van voeding en gedrag in relatie tot (preventie van) ziekte en gezondheid. De opleiding tot diëtist is wettelijk erkend (artikel 34 Wet BIG) en de diëtist is kwaliteit geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Sta je op de wachtlijst bij een GGZ instelling voor een eetstoornisbehandeling of ben je op zoek naar iemand die jou kan begeleiden bij een verstoord eetpatroon of eetstoornis? Door mijn jarenlange ervaring als klinisch diëtist bij Altrecht Eetstoornissen Rintveld kan ik je helpen om alvast een start te maken met de juiste voedingsadviezen of bepaalde patronen te doorbreken. Dit kan een ideaal voortraject zijn om voorbereid je start te kunnen maken. Tijdens de consulten zullen we samen kijken naar je huidige voedingsinname, compensatiegedrag, bewegingspatronen, gedachten rondom het eten en eetmomenten en andere zaken waar jij tegenaan loopt. Belangrijk is dat je onder begeleiding bent van bijv. je huisarts voor de somatische controles (bloeddruk, hartslag en evt. bloedwaarden).

 

Zo kan ik je helpen om in balans te komen

Ik geloof dat je door voeding, volwaardig eten, de stoffen in je lichaam kan aanvullen die jij nodig hebt. Voeding is het fundament van ons menselijk bestaan.

Ik wil je daar graag bij helpen. Dat kan als diëtist, darmtherapeut en orthomoleculair therapeut. Verschillende petten, hetzelfde doel: zorgen dat jij weer in balans komt!