Diverse bloedonderzoeken in de praktijk

Ter ondersteuning van een behandeling of voor preventieve doeleinden bied ik diverse mogelijkheden aan voor bloedonderzoek via een professioneel  laboratorium. Soms is het prettig om extra waarden te laten controleren om een beter beeld te schetsen van de huidige stand van zaken en uiteindelijk een passender behandelplan te kunnen opstellen. Deze onderzoeken kun je laten doen via de huisarts. Het voordeel van het afnemen van het onderzoek in de praktijk, is dat het bloedonderzoek vaak gelijk tijdens het consult afgenomen kan worden. Je zal dus eerder de uitslagen krijgen. 
Tijdens een consult zal besproken worden welke mogelijkheden er zijn. 

Welke testen zijn er mogelijk?
Er zijn diverse testen mogelijk. Dit kan als combinatie pakket aangevraagd worden, maar ook losse parameters. 
Denk bijvoorbeeld aan:
– Glucose, HbA1c, Homa-IR
– Cholesterol (Totaal/HDL/LDL/triglyceride)
– Diverse vitaminen/mineralen
– Voedingsscreening: IgE of IgG4 (24-40-88 soorten voedingsmiddelen)
– Diverse bloedbeelden (volledig/wit/rood/trombocyten)
– Ferritine
– Schildklierwaarden
– ALAT/ASAT

De bloedafname gaat door middel van een vingerprik en enkele bloeddruppels. 
Binnen ca. een week zijn de uitslagen binnen en zal er een nieuw consult ingepland worden. 

 

Belangrijke informatie voordat de test plaatsvindt


Om een zo representatief mogelijke uitslag te krijgen van je lichamelijk functioneren is het noodzakelijk om rekening te houden met het volgende: voor sommige onderzoeken is het nodig om nuchter te zijn. Dit kan betekenen dat de test niet gelijk tijdens het consult afgenomen kan worden, maar dat er naar een ander moment in de ochtend wordt gekeken.  

De kosten voor een onderzoek:
De kosten voor het onderzoek zullen tijdens het consult besproken en betaald worden. Deze kosten hangen af van welke en de hoeveelheid onderzoeken die uitgevoerd zullen worden. *

Na het eerste onderzoek kan het nodig zijn om vervolgonderzoeken te doen.
De kosten van de onderzoeken worden helaas niet vergoed door de verzekering.

* Prijzen zijn exclusief extra tijd voor het maken van een individueel behandelplan. Zie Tarieven & Vergoedingen voor uitleg over de consult- en behandelplankosten. 

 

Zo kan ik je helpen om in balans te komen

Ik geloof dat je door voeding, volwaardig eten, de stoffen in je lichaam kan aanvullen die jij nodig hebt. Voeding is het fundament van ons menselijk bestaan.

Ik wil je daar graag bij helpen. Dat kan als diëtist, darmtherapeut en orthomoleculair therapeut. Verschillende petten, hetzelfde doel: zorgen dat jij weer in balans komt!